Meepraten over onze gemeente
Meepraten over onze gemeente

Meepraten over onze gemeente

Gemeente Bernheze

Hoe de gemeenteraad werkt en hoe besluiten genomen worden, is kennis die ik op de middelbare school vergaard heb. Dat is nog niet zo heel lang geleden voor mij, toch is deze kennis enigszins vervaagd. Erg zonde eigenlijk, want de beslissingen die op gemeentelijk niveau genomen worden, hebben invloed op onze directe leefomgeving.

Toen ergens in april van dit jaar het nieuwsbericht voorbij kwam, dat gemeente Bernheze de cursus  ‘Politiek Actief’  zou gaan organiseren, was dit voor mij dan ook de uitgelezen kans om deze kennis weer op te frissen én om te leren hoe je actief een bijdrage kan leveren aan je woon- en leefomgeving.

Kort nadat ik mijn interesse had uitgesproken om politiek actief te worden, ontving ik de uitnodiging van CDA Bernheze om kennis te maken met de fractie. Na het bijwonen van meerdere vergaderingen was het duidelijk voor mij hoe belangrijk én leuk het is om je actief in te zetten voor je eigen gemeente. Afgelopen maand ben ik dan ook als burgerlid toegetreden tot de commissie Bestuur en Strategie.  

Om Bernheze nu en in de toekomst een fijne plek te laten zijn voor jong en oud, vind ik het belangrijk om mee te praten en denken over onze gemeente. Dit doe ik graag samen met u. Samen zijn we immers Bernheze! 

Silvana Schoonenberg, burgerlidcommissie Bestuur en Strategie
CDA Bernheze: Altijd in de buurt