Geef ons de sleutel maar
Geef ons de sleutel maar

Geef ons de sleutel maar

Gemeente Bernheze

Het was in 1987 dat het carnavalsduo De Deurzakkers de hitlijsten bestormden met hun kraker ‘Geef ons de sleutel maar’. In dit lied stelden ze voor dat de kroegeigenaar de sleutels van zijn pand in zou leveren bij hen, dan zouden zij wel zorgen het goed voor elkaar kwam. Nu, drie keer elf jaar later, hebben we onze eigen Bernhezer Deurzakker in de persoon van wethouder Van Moorselaar. 

In het Brabants Dagblad stond een interview met de wethouder, waarin hij voorstelde dat het bestuur van CC De Pas de sleutels van het pand maar bij hem in zouden leveren. Dan zou hij er hoogstpersoonlijk wel voor zorgen dat alle vrijwilligers, die blijkbaar al in polonaise bij hem in de rij staan, de tent in korte tijd om zouden bouwen tot een gezellige en goedlopende huiskamer van Heesch, als in een andere hit van De Deurzakkers: Het feest kan beginnen, want wij zijn binnen.

Bij Politieke Partij Blanco gaan de handjes nog niet direct de lucht in. Het loopt al lange tijd niet lekker in de samenwerking tussen het bestuur van De Pas en de gemeente. Het is nu tijd om tot een goed besluit te komen waarmee CC De Pas, De Eijnderic en de bibliotheek echt vooruit kunnen. Hiervoor is een visie nodig en een goed plan. Anders blijft het gaan zoals De Deurzakkers in 1995 zongen: We doen een stapje naar voren, en een stapje terug. En dan komen we dus nergens.

Reageren: info@ppblanco.nl of 06-11311713 

Marko Konings, fractievoorzitter Politieke Partij Blanco