Gemeente haalt bladafval op
Gemeente haalt bladafval op

Gemeente haalt bladafval op

Gemeente Bernheze

BERNHEZE - In de herfst en winter ruimt de gemeente de gevallen bladeren op.  

Bladeren in de gft-container of naar het groendepot
Bladeren zijn natuurlijke compost voor uw tuin en zorgen ervoor dat de grond minder verdroogt. Ons advies is om de bladeren zoveel mogelijk in uw borders te harken. 

Wilt u toch van uw bladafval af, dan kunt uw het gratis in de gft-container doen of naar een van de 2 groendepots brengen.

-       Firma Van Schaijk, Berghemseweg 13, Nistelrode
-       Firma Dijkhoff, Lariestraat 25, Heeswijk-Dinther 

De gemeente ruimt bladeren op
Vanaf half oktober rijden we binnen de bebouwde kom met een zuigwagen rond om het blad op te zuigen. We kunnen natuurlijk niet overal tegelijk zijn, dus we geven voorrang aan de straten, goten en voet- en fietspaden. Later in het seizoen gaan we de grasvelden en plantsoenen vrij maken van blad. We nemen dan ook kleine bladhoopjes die op het gras of in de berm liggen mee. 

Zelf een bladhoop maken
Kunt u het blad niet meer in de groencontainer kwijt, dan kunt u een grotere bladhoop maken, die u vervolgens bij ons kunt aanmelden. We komen hem dan ophalen tijdens de eerste ophaalronde na de melding (dat geldt ook voor het buitengebied). 

Ophaalrondes
De eerstvolgende ophaalronde is in november/december/januari/februari. We beginnen op 2 november/7 december/4 januari/1 februari. We hopen dat we de bladhopen binnen een week kunnen ophalen, maar het kan zijn dat de ronde 2 weken duurt. Dat is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Als u uw bladhoop voor 29 oktober/ 26 november/ 30 december / 28 januari aanmeld, nemen we hem begin november/december/januari/februari mee. 

U vindt een aanmeld-button op onze website (zoekterm: bladafval). Na uw aanmelding ontvangt u een e-mail met een bevestiging en een indicatie van de ophaaldagen.