Stichting Kinderen van Sri Lanka
Stichting Kinderen van Sri Lanka

Stichting Kinderen van Sri Lanka

Heeswijk-Dinther

HEESWIJK-DINTHER - Stichting Kinderen van Sri Lanka uit 1996 is in 2017 tijdelijk stilgevallen. De reden was het overlijden van een bestuurslid en van twee vrijwilligers op Sri Lanka. Hierdoor waren contacten plotsklaps verbroken en is overwogen de stichting te staken. Hiermee ontstond het probleem voor 14 kinderen die zonder sponsor kwamen te zitten. De sponsoring werd gegeven om kinderen naar school te laten gaan en te voorzien in schoolspullen, schoolkleding en vervoer.

Een van de sponsoren heeft vorig jaar Sri Lanka bezocht, de zusters gevonden en contacten opnieuw opgebouwd. Er is een nieuw bestuur geformeerd met o.a. een Nederlandse ontwikkelingswerker die in Sri Lanka woont. De zusters kennen de slumbs (krottenwijken) van Colombo goed en proberen kinderen naar school te krijgen. Dan moet er ook financiële steun voor de kinderen worden gevonden want de eigen bijdrage is meestal te groot voor de sloppenwijkgezinnen. Voor €75,- tot €90,- per jaar kan een kind worden gesponsord om naar school te kunnen gaan.

Onderwijs is de manier gebleken om kinderen en daarmee vaak hele gezinnen uit de armoede te halen. Het nieuwe bestuur heeft inmiddels 25 kinderen geselecteerd waarvoor de sponsoring nodig is. Ook zijn er al 24 sponsoren gevonden. De stichting wil niet heel groot worden maar wel groeien naar 40/- 50 kinderen en sponsors.

Meer informatie, interesse of kinderen te steunen? Neem dan contact op met voorzitter Henry van Boxmeer, Meerstraat 45 te Heeswijk-Dinther via bestuur@kinderenvansrilanka.nl. Zie ook de website www.kinderenvansrilanka.nl en facebook Kinderen van Sri Lanka. In april wordt een informatieavond gepland om meer uitleg te geven aan bestaande en potentiele sponsoren.