Senioren laten geld liggen
Senioren laten geld liggen

Senioren laten geld liggen

Algemeen

BERNHEZE - Heb je als senior bericht ontvangen van de Belastingdienst, dat je geen aangifte hoeft te doen? Dit gebeurt vaak, als je alleen AOW en een klein pensioen hebt. Je hoeft dan geen extra belasting te betalen. Dat betekent echter niet altijd, dat je ook niets terug kan krijgen van de Belastingdienst. Verder zijn er nog vaak aftrekposten voor senioren, waar de Belastingdienst bij het sturen van de brief geen rekening mee houdt. 

ONS welzijn kan daarom samen met jou berekenen, of het verstandig is om toch aangifte te doen. Zo ja, dan kan dat gelijk gedaan worden. Je kunt zich hiervoor aanmelden via 088-3742525 en mag natuurlijk iemand uit jouw omgeving meenemen om je te ondersteunen tijdens het gesprek. Dit gesprek en eventuele belastingaangifte zijn kosteloos. 

Twee rekenvoorbeelden voor wie meer wil weten:Een AOW-er met partner heeft voor zichzelf recht op maximaal €2.575 algemene heffingskorting en ouderenkorting. Daarvan wordt €1.928 gebruikt voor de AOW. Wat aan heffingskorting overblijft, kan nog gebruikt worden voor het pensioeninkomen. Het voordeel: een teruggaaf van maximaal €647 (€2.575 - €1.928). 

Een AOW-er zonder partner heeft recht op €2.998 algemene heffingskorting, ouderkorting én alleenstaande-ouderkorting. Daarvan wordt €2.793 gebruikt voor de AOW. Wat aan heffingskorting overblijft, kan nog gebruikt worden voor het pensioeninkomen. Het voordeel: een teruggaaf van maximaal €205 (€2.998 - €2.793).