Het kan creatiever
Het kan creatiever

Het kan creatiever

Gemeente Bernheze

Door Jesse Jansen en Ellen Neelen, gemeenteraadsleden Progressief Bernheze 

Afgelopen donderdag hebben de politieke partijen hun algemene beschouwingen bij de begroting uitgesproken. In de algemene beschouwingen vertellen partijen wat zij zouden willen verbeteren in onze gemeente en met welke plannen het college van burgemeester en wethouders de komende jaren aan de slag moet. Wat Progressief Bernheze betreft moet de gemeente wat creatiever gaan denken én aanpakken. 

De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat op dezelfde voet doorgaan te weinig leidt tot verbetering. Op de huizenmarkt zien we dat de prijzen maar blijven stijgen, op de arbeidsmarkt zien we dat steeds dezelfde groepen in de problemen komen én in de supermarkt zien we de kiloknallers nog steeds in grote getalen over de toonbank gaan. 

De gemeente moet proberen dat tij te keren en een andere trend te zetten. Wat Progressief Bernheze betreft gaat de gemeente in woningbouwplannen ruimte maken voor proeftuinen. Stukjes van een woonwijk waar nieuwe woonconcepten, zoals tiny houses, uitgeprobeerd kunnen worden. In het buiten gebied gaan we actiever sturen op het verminderen van het aantal dieren en het versterken van de natuur, zodat de kwaliteit van onze leefomgeving verbeterd. En op de arbeidsmarkt gaan we meer aandacht besteden aan het begeleiden van mensen naar een nieuwe baan. Zeker nu zoveel mensen een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. 

Meer lezen over onze plannen voor Bernheze? www.progressiefbernheze.nl.

Afbeelding
Ondernemend Bernheze 10 uur geleden Nieuwbouwprojecten Bernheze
Afbeelding
Sport 11 uur geleden Zomerchallenge TC Telro Tennis en Padel voor volwassenen
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 11 uur geleden Perkplantjes voor ALS
Afbeelding
Gemeentenieuws 13 uur geleden Gemeente Bernheze start proef kabelgoottegels voor elektrisch laden
Afbeelding
Kunst & Cultuur 13 uur geleden 50 jaar De Elleboog: Scouting Heesch geeft fotoboek uit
Afbeelding
Kunst & Cultuur 13 uur geleden SCC De Pas organiseert