Afbeelding

Maashorst Trailrun: jong en oud staan in de startblokken

Kinderen & Jongeren

Leerlingen Udens College brengen ook dit jaar hun kennis in de praktijk

SCHAIJK -  Beachclub de Maashorst in Schaijk vormt het decor voor de vierde editie van Maashorst Trailrun. Honderden sportievelingen hebben zich al ingeschreven voor dit event, waarbij genieten van de natuur centraal staat. Inschrijven is nog mogelijk tot en met 5 april. Doe je mee? Dan zie je die dag ook 25 vwo’ers van het Udens College bij de start. Deze leerlingen onderzoeken in het kader van projectonderwijs wat het ideale trainingsschema is om je voor te bereiden op een loopwedstrijd over vijf kilometer.

Lachend over de finish
Wat is het effect van een warming-up? Welke voeding is handig tijdens hardlopen? Welke trainingen zijn nodig om sneller te worden? Het zijn vragen die voorbijkomen in het vakoverstijgende project dat 65 vwo-leerlingen van het Udens College momenteel volgen. “Net als vorig jaar koppelen we dit project aan Maashorst Trailrun, waaraan de leerlingen ook mogen deelnemen”, legt docent Mathijs Geerts uit. Dat was vorig jaar een groot succes; iedere leerling kwam lachend over de finish!”

Mooiste plekken van natuurgebied De Maashorst
De Keien Atletiek zorgt zondag 7 april voor bijna volledig onverharde routes waarbij iedereen de kans krijgt de mooiste plekken van De Maashorst te ontdekken. Aanmelden voor alle onderdelen is nog mogelijk tot en met 31 maart via www.maashorsttrailrun.nl.

Mis het niet!

Inschrijfkosten:
5 km (11.30 uur): € 10,00
12 km (11.15 uur): € 15,00
22 km (10.30 uur): € 20,00
1 km kidstrail (13.00 uur): € 2,50
2 km kidstrail (13.00 uur): € 2,50