Afbeelding

Habtamu de Hoop hoofdgast Bernhezer Buitenhof

Kunst & Cultuur

BERNHEZE - In CC Nesterlé in Nistelrode vindt vrijdag 12 april om 19.30 uur de tweede editie van politiek café Bernhezer Buitenhof plaats. Hoofdgast is Habtamu de Hoop. Hij is Kamerlid voor Groen Links/PvdA. Bernhezer Buitenhof is een initiatief van de gezamenlijke politieke partijen in Bernheze. 

Habtamu de Hoop komt uit Friesland en is zich als geen ander bewust van hoe belangrijk je omgeving is. “Het krijgen en pakken van kansen is geen onderdeel van je DNA. Het gaat over datgene en diegenen die je om je heen hebt.” Marcel van Herpen praat met hem over het toenemende wantrouwen in de politiek. Dat doen we naar aanleiding van de verkiezingswinst van de PVV. We kijken daarbij verder dan alleen de grijsgedraaide ‘kloof tussen burger en politiek’ of de tegenstelling tussen Randstad en regio.

Verder bespreken we een lokale politieke kwestie en gaat fotograaf Wim Roefs van FC Bernheze dieper in op een lokale nieuwsfoto. We sluiten deze editie wederom af met een column van oud- Tweede Kamerlid René Peters uit Oss.

De entree voor Bernhezer Buitenhof is gratis. Het duurt tot 21.00 en napraten doen we ook.